Угоди в обхід НАТО: в Німеччині висловили стурбованість через зустріч Трампа і Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Угоди в обхід НАТО: в Німеччині висловили стурбованість через зустріч Трампа і Путіна

Угоди в обхід НАТО: в Німеччині висловили стурбованість через зустріч Трампа і Путіна
Джерело:  Reuters

Російський глава Володимир Путін і президент США Дональд Трамп на майбутній зустрічі можуть досягти несподіваних домовленостей, які можуть бути прийняті в обхід НАТО.

Таку стурбованість висловив член правлячого альянсу на чолі з Ангелою Меркель, координатор ФРН по трансатлантичній співпраці Петер Байєр в інтерв'ю Reuters, передає ONLINE.UA.

Байєр підкреслив, що в НАТО турбуються з приводу можливих угод Трампа і Путіна, до підготовки зустрічі яких не залучили країн-членів Альянсу.

За словами політика, аналогічне занепокоєння в Альянсі було і перед зустріччю Трампа з лідером КНДР Кім Чен Ином. Байєр зазначив, що про успішність саміту відомо тільки зі слів амеркианського глави. При цьому в НАТО вважають, що Кім Чен Ин тільки роздавав обіцянки, але на сьогоднішній день так і не відомо, чи зупинив він процес збагачення урану.

Слід зазначити, що генсек НАТО Йенс Столтенберг підтримує зустріч Путіна і Трампа. Він вважає за необхідне вести діалог з російською стороною.

Нагадаємо, зустріч Трампа і Путіна запланована на 16 липня в Гельсінкі. Після саміту з російським главою американський лідер поїде в Брюссель, де візьме участь в саміті НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Гельсінкі пройде кілька акцій протесту і мітингів під час саміту американського лідера Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?