Російські найманці, які воювали на Донбасі, висунули гучну вимогу Путіну
Категорія
Події
Дата публікації

Російські найманці, які воювали на Донбасі, висунули гучну вимогу Путіну

Російські найманці, які воювали на Донбасі, висунули гучну вимогу Путіну

Члени ПВК "Вагнер" і "Патріот" направили офіційне звернення російській владі з вимогою надати їм право учасників бойових дій. Вони наполягають на тому, щоб їм були надані соціальна і економічна підтримки з боку держави.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на "Відкриту заяву Загальноросійських Офіцерських Зборів", яку група "ветеранів збройних сил РФ і бойових дій" адресувала російській владі, передає ONLINE.UA.

У своїй заяві найманці скаржаться, що на сьогоднішній день за участь в бойових діях в Сирії і на Донбасі їм належить тільки кримінальне переслідування за статтею "Найманство". При цьому, за їх твердженням, ватажки приватних військових компаній, таких як "Вагнер" і "Патріот", особисто з рук Путіна отримують державні нагороди і вигідні економічні контракти.

Також найманці підкреслюють, що після того, як вони пройшли службу в ПВК, їм довелося зіткнутися з низкою проблем, при тому, що вони знаходяться на особливому обліку в силових органах РФ і піддаються постійним перевіркам. Автори заяви зазначають, що родичі найманців, які загинули при бойових діях, змушені приховувати факт найманства своїх рідних, щоб уникнути відповідальності.

Одним з тих, хто підписав заяву російських найманців, став Євген Шабаєв, який раніше підтверджував, що "працював" на Донбасі після початку конфлікту на сході України. Він зазначив, що якщо російська влада не дасть відповідь на вимогу "ветеранів" і знову заявить, що ПВК в Росії не існує, то аналогічне звернення булет направлено в міжнародні інстанції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ оприлюднила нові докази участі найманців "Вагнера" в боях за Дебальцеве.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?