Блокування сайтів в Україні: в ОБСЄ закликали переглянути "диктаторський" закон
Категорія
Україна
Дата публікації

Блокування сайтів в Україні: в ОБСЄ закликали переглянути "диктаторський" закон

Блокування сайтів в Україні: в ОБСЄ закликали переглянути "диктаторський" закон
Джерело:  online.ua

Законопроект про блокування сайтів в Україні потрібно серйозно переглянути, так як він ставить під загрозу вільний доступ українців до інформації в Інтернеті.

З таким закликом до українських законодавців виступив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу організації.

Дезір вважає, що в законопроекті відсутні важливі положення, які зможуть забезпечити ефективний нагляд щодо прийняття рішень про блокування доступу до сайтів. Це, на думку представника ОБСЄ, може негативно відбитися на безпеці з правом українців на вільні висловлювання та вільне ЗМІ.

"Хоча я поділяю проблеми нацбезпеки України, проект законопроекту повинен тягти за собою конкретні і чіткі заходи, спрямовані на захист принципів прозорості, пропорційності і необхідності уникати застосування надмірно широких і надмірних заходів, що впливають на поширення онлайн-контенту в Україні", - заявив Дезір.

Нагадаємо, закон про блокування сайтів в Україні, який дасть право тимчасово блокувати онлайн-ресурси на 48 годин без рішення суду, вже внесений на розгляд Верховної Ради. Його ініціаторами стали нардепи з парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони, які закликали прийняти законопроект в першому читанні. У Національній спілці журналістів України цей закон назвали "диктаторським".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство інформаційної політики анонсувало масштабну блокування в Україні російських і проросійських сайтів, які поширюють інформацію, заборонену нормами українського законодавства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?