Космічний сюрприз: вчені спрогнозували чергове унікальне явище
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічний сюрприз: вчені спрогнозували чергове унікальне явище

Космічний сюрприз: вчені спрогнозували чергове унікальне явище
Джерело:  cikavosti.com

27 липня 2018 року відбудеться чергове велике протистояння, в ході якого Марс максимально наблизиться до Землі і стане на одному рівні з Сонцем.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал Cikavosti.

Відзначається, що кожне подібне протистояння відрізняється відстанню між Марсом і нашою планетою. Цього літа Червона планета наблизиться до Землі на відстань 5557 млн км, що вважається одним з рекордних показників.

Вчені підкреслюють, що найцікавішими і яскравишими є літні "протистояння" між Марсом, Сонцем і Землею. У цю пору року з'являється чудова можливість простежити за наближенням Червоної планети по воді. Як виявилося, в залежності від того, як Марс наближається до Землі, на поверхні водойм під час сходу можна побачити "доріжки світла".

Фотографу Алану Дайеру вже вдалося зробити панорамний знімок, на якому можна побачити "сяючі доріжки" Марса і Юпітера. Фото було зроблено в Канаді.

Слід зазначити, що останній раз аналогічне велике протистояння було зафіксовано 28 серпня 2003 року. Тоді Марс наблизився до Землі на рекордні 5579 млн км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 7 липня 2018 року станеться ще одно унікальне космічне явище, коли можна буде спостерігати найтриваліше місячне затемнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?