Трамп гнівно розкритикував Меркель за "Північний потік-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп гнівно розкритикував Меркель за "Північний потік-2"

Трамп гнівно розкритикував Меркель за "Північний потік-2"
Джерело:  Голос Америки

Американський глава Дональд Трамп розкритикував позицію канцлерки Німеччини Ангели Меркель за те, що вона підтримує російський "Північний потік-2", на будівництво якого готова витратити мільярди, але при цьому виділяє недостатньо коштів на оборонну політику країни.

З такою заявою Трамп виступив під час візиту в штат Монтана, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Трамп заявив, що США не мають наміру з власної кишені фінансувати безпеку Європейських країн, в той час як вони укладають газові угоди з Росією, в рамках яких заплатять мільярди доларів.

"Нормально? Чому вони хочуть, щоб ми захищали їх від Росії, а самі платять Росії мільярди доларів. Нам відведена роль дурників, які за все це платять?", - обурився американський лідер.

Він підкреслив, що США витрачають на оборону Європи 4% величезного ВВП, а Німеччина, яка є найбільшою країною ЄС, всього 1%. З претензією через недостатнє виділення коштів на оборонну політику Трамп звернувся до Меркель, підкресливши, що готовність ФРН витратити мільярди на будівництво російського "Північного потоку-2" дуже контрастує з оборонною політикою Німеччини.

Також Трамп в черговий раз підкреслив, що вважає "Північний потік-2" інструментом російського впливу на Європу. Але в Німеччині називають це будівництво економічним проектом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський президент Дональд Трамп звинуватив кілька країн НАТО в невиконанні зобов'язань у галузі безпеки. Свої звинувачення він виклав в різкій формі в листах, які розіслав лідерам країн-членів Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?