У Чорне море увійшли військові кораблі США: названа причина
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чорне море увійшли військові кораблі США: названа причина

У Чорне море увійшли військові кораблі США: названа причина
Джерело:  online.ua

Американські військові кораблі увійшли в Чорне море, щоб взяти участь в українсько-американських навчаннях Sea Breeze-2018, які будуть проходити з 9 по 21 липня.

Про це повідомило командування 6-го флоту ВМС США, передає ONLINE.UA.

Зокрема, в Чорне море увійшло флагманське судно USS Mount Whitney військово-морських сил США і есмінець американського флоту USS Porter.

"Ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з нашими партнерами в регіоні для побудови відносин, які будуть сприяти миру і економічної стабільності в регіоні і на планеті. Присутність Mount Whitney забезпечить впевненість наших партнерів і союзників в нашій прихильності морської безпеки і загальним інтересам",- прокоментував майбутні навчання капітан USS Mount Whitney.

Також повідомляється, що в аеропорт Одеси продовжує прибувати важка транспортна авіація США. У суботу, 7 липня, туди прилетів американський літак "Геркулес", який доставив в Україну морпіхів і обладнання для навчань.

Слід зазначити, що в 2018 році в військово-морських навчаннях у Чорному морі, крім США і України, візьмуть участі румунські та турецькі кораблі, молдавські та грузинські морські піхотинці, а також канадські і британські водолази та спецназ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США посилюють присутність в Чорному морі для стримування Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?