ЗМІ розсекретили десятки таємних зустрічей головного спонсора Brexit з послом Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ розсекретили десятки таємних зустрічей головного спонсора Brexit з послом Росії

ЗМІ розсекретили десятки таємних зустрічей головного спонсора Brexit з послом Росії
Джерело:  The Guardian

Ключовий спонсор кампанії по виходу Великої Британії з Євросоюзу Аррон Бенкс 11 разів таємно зустрічався з послом Росії Олександром Яковенком перед референдумом по Brexit і протягом кількох місяців після нього.

Про нові таємні зустрічі Бенкса з російським послом дізналося видання The Observer, передає ONLINE.UA.

Джерело, посилаючись на деякі документи, вказує, що крім одинадцяти зустрічей Бенкса і Яковенко, російське посольство в Лондоні направляло британському бізнесменові ще чотири запрошення на зустріч, але невідомо, чи були вони прийняті мільйонером.

Слід зазначити, що кількість розсекречених таємних переговорів головного спонсора Brexit і російського посла тільки за останній місяць збільшилася втричі. Спочатку британський бізнесмен, який спонсорував агітаційну кампанію, що закликала виборців підтримати ідею Brexit на референдумі, зізнався, що зустрічався з російським послом двічі. Потім Бенкс подвердив ще дві зустрічі з Яковенко, але як з'ясувалося, їх було набагато більше.

Нагадаємо, розслідування про втручання Росії в референдум щодо виходу Великої Британії з ЄС почалося в кінці 2017 року. Метою британських спецслужб є встановлення походження коштів, які Бенкс і його компанія в якості пожертви внісли в фінансування Brexit. Йдеться про суму понад 8 млн фунтів стерлінгів.

За даними британських ЗМІ, відомо, що правоохоронці під час розслідування отримали інформацію з витоку електронних листів Бенкса про те, що російська сторона запропонувала бізнесмену три вигідні угоди, пов'язані з російським бізнесом, за успішний Brexit.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр міжнародної торгівлі Великої Британії Ліам Фокс заявив, що шанси зупинити Brexit "дорівнюють нулю".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?