Тепер вибір за Кім Чен Ином: Трамп зробив гучну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Тепер вибір за Кім Чен Ином: Трамп зробив гучну заяву

Тепер вибір за Кім Чен Ином: Трамп зробив гучну заяву
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вважає, що Північна Корея може повторити шлях Ханоя до процвітання і нормальних відносин з Вашингтоном. Окрім того, він додав, що Сполучені Штати ясно дали зрозуміти, чого чекають від КНДР.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Він також додав, що Кім Чен Ин повинен скористатися моментом і "тепер вибір за ним та за народом Північної Кореї".

"Сподіваюся, що Сполучені Штати одного разу зможуть досягти такого ж рівня партнерства з КНДР, як і з В'єтнамом, давнім колишнім ворогом. Північна Корея може повторити шлях В'єтнаму, лідери якого зрозуміли, що їх країна може реформуватися і будувати відносини без загрози суверенітету і формі правління", - сказав Помпео після прохолодних переговорів в Пхеньяні, спрямованих на те, щоб переконати Кім Чен Ина відмовитися від ядерної зброї.

 Він також нагадав, що за останні два десятиліття двостороння торгівля США з В'єтнамом зросла на 8%, а американські компанії влили мільярди доларів інвестицій.

"Той факт, що ми співпрацюємо, а не боремося, - доказ того, що коли країна вирішує створити для себе більш світле майбутнє разом зі Сполученими Штатами, ми дотримуємося обіцянок", - сказав Помпео.

Він підкреслив, що "це диво могло б стати дивом і для КНДР".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  офіційний Пхеньян розчарований результатами переговорів з держсекретарем США Майком Помпео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?