Надзвичайно гарна ідея: директор Atlantic Council розказав, що може зупинити агресію РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Надзвичайно гарна ідея: директор Atlantic Council розказав, що може зупинити агресію РФ

Надзвичайно гарна ідея: директор Atlantic Council  розказав, що може зупинити агресію РФ
Джерело:  online.ua

П’ятий надзвичайний і повноважний посол США в Україні та директор аналітичного центру Atlantic Council Джон Гербст заявив, що Україна повинна приєднатися до НАТО, щоб зупинити агресію РФ.

Про це він розповів в ефірі "112 International Insight", передає ONLINE.UA.

"Якщо Україна не буде частиною НАТО, то Росія продовжуватиме свою агресію по відношенню до України. Саме такі твердження були висловлені нещодавно. І ось чому я вважаю, що подібна ідея – приєднання до НАТО, є надзвичайно гарною, але дуже складно передбачити, скільки часу все це займе, і скільки триватиме процес модернізації, перш ніж Україна приєднається до НАТО", - заявив дипломат.

Також він розповів, чого очікує від саміту американського лідера Дональда Трампа та російського президента Володимира Путіна. Зокрема, Гербст нагадав, що санкції проти РФ були посилені, адміністрація Трампа вирішила надавати зброю Україні, і зміна політики по відношенню до Росії відбулася, і по відношенню до очільника Кремля також.

"Дуже багато спекуляцій з цього питання, зокрема, в російських медіа, нібито пан Трамп хоче запропонувати якийсь договір Російській Федерації та підписати його з Кремлем. Дуже багато тиску і напруження у цій ситуації. Я б не виключав такої можливості. Але я також не впевнений, що Путін взагалі згодний підписувати подібний договір", - сказав дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що Україні вдалося обійти блокування Угорщиною участі в саміті Альянсу  і засідання відбудеться у Брюсселі спільно з Грузією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?