Трагедія на Рівненському полігоні - названа можлива причина вибуху
Категорія
Україна
Дата публікації

Трагедія на Рівненському полігоні - названа можлива причина вибуху

Трагедія на Рівненському полігоні - названа можлива причина вибуху
Джерело:  online.ua

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що причиною вибуху, який стався на Рівненському полігоні, могло бути подвійне заряджання міномета "Молот".

 Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

 Він також зазначив, що свідчення учасників навчань різняться між собою.

"Ніхто не може точно сказати, чи був перший постріл і несправність міномета, чи вибух стався через подвійне заряджання. На думку слідства, міномети працювали без запобіжників, що призвело до можливості подвійного заряджання. Вибух стався відразу після чергового заряджання. Характер і обставини розриву міномета також на це вказують", - написав Матіос.

Він також додав, що попередньо в діях незалежного спостерігача стрільб є всі ознаки службової недбалості: відстань між мінометами - 8 метрів замість передбачених вимогами 20, глибина окопів також не відповідала нормативам.

"Всі речові докази (залишки і осколки міномета і міни) вилучено... Причину вибуху дасть тільки експертиза зі слідчим експериментом відтворення обставин трагічної події. Все інше - лише попередня оцінка об'єктивних даних", - додав глава Військової прокуратури.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вранці 6-го липня на Рівненському полігоні під час військових навчань прогримів вибух — загинуло 3 військовослужбовців, ще 9 отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?