Все, щоб врятувати дітей: Маск зібрав субмарину з частин ракети Falcon 9
Категорія
Технології
Дата публікації

Все, щоб врятувати дітей: Маск зібрав субмарину з частин ракети Falcon 9

Все, щоб врятувати дітей: Маск зібрав субмарину з частин ракети Falcon 9
Джерело:  online.ua

Американський підприємець Ілон Маск зібрав та протестував міні-субмарину, яку він створив спеціально для порятунку дітей, що застрягли в затопленій печері у Таїланді.

Відео випробувань свого винаходу він опублікував у Twitter, передає ONLINE.UA.

Слід зазначити, що міні-субмарина була зібрана з частин ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX, що належить Ілону Маску. Перші випробування винаходу відбулися в басейні в Лос-Анджелесі.

На відео показано, як один дайвер тягне міні-субмарину за собою, поки інший штовхає її ззаду. В якості корпусу рятувального засобу труба використовується для перекачування рідкого кисню від Falcon 9.

Відомо, що раніше Маск відправив у Таїланд фахівців для допомоги в порятунку групи школярів із затопленої печери.

Нагадаємо, рятувальна операція в Таїланді почалася рано вранці в неділю, 8 липня. Голова штабу рятувальної операції Наронгсак Осоттанаконі повідомив, що в дальній район печери вирушила команда з 13 водолазів - 4 дітей уже вдалося врятувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  компанія Ілона Маска отримала право відправити у космос секретний супутник ВПС США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?