Це все несправедливо: Трамп жорстко розкритикував членів НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Це все несправедливо: Трамп жорстко розкритикував членів НАТО

Це все несправедливо: Трамп жорстко розкритикував членів НАТО
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вкотре розкритикував членів НАТО через недостатні витрати на оборону, зазначивши, що всі вони повинні докласти зусиль, щоб зберегти мир і стабільність на планеті.

Про це він написав у Twitter, передає ONLINE.UA.

"США витрачають на НАТО набагато більше, ніж будь-яка інша країна. Це несправедливо і неприйнятно. Незважаючи на те, що ці країни збільшили свої внески з того моменту, як я став президентом, вони повинні робити ще більше. Німеччина вносить 1%, а США 4%. І це при розумінні того, що НАТО потрібна Європі значно більше, ніж США" – сказано в повідомленні голови Білого дому.

Окрім того, американський лідер додав, що за окремими підрахунками, Штати фінансують НАТО на 90%, а деякі члени Альянсу далекі від показника витрат у розмірі 2% від ВВП.

Як повідомляв ONLINE.UA, в НАТО заявили, що не згодні зі звинуваченнями президента США Дональда Трампа в ігноруванні своїх зобов’язань перед Альянсом. Так влада Норвегії стверджує, що витрачає на закупівлю військового обладнання навіть більше, ніж потрібно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?