Порошенко назвав головні сектори зближення України з ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко назвав головні сектори зближення України з ЄС

Порошенко назвав головні сектори зближення України з ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що на саміті Україна-ЄС було узгоджено подальший шлях зближення України з Євросоюзом, однак представники керівництва ЄС поки не коментували, наскільки глибокою має бути інтеграція.

Про це український лідер розповів після завершення саміту в Брюсселі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правд у".

"Сьогодні ми погодилися щодо бачення подальшої секторальної інтеграції, повністю заснованої на положеннях угоди про асоціацію", - сказав президент.

Окрім того, він додав, що йдеться про 4 сектори зближення:

- сектор енергетики (Україна хоче стати членом Енергетичного союзу);

- впровадження шенгенського законодавства;

 - запровадження цифрового ринку;

 - поглиблення митної співпраці.

ЗМІ також повідомляє, що ЄС не давав згоди на переговори про асоціацію України із Шенгенським союзом. Також в Брюсселі немає чіткої підтримки щодо створення митного союзу, на якому наполягає Україна.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше п резидент України Петро Порошенко заявив, що Київ веде переговори з країнами ЄС про створення групи, яка повинна зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?