Голова МЗС Британії Борис Джонсон пішов у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Голова МЗС Британії Борис Джонсон пішов у відставку

Голова МЗС Британії Борис Джонсон пішов у відставку
Джерело:  online.ua

Борис Джонсон пішов у відставку з посади міністра закордонних справ Великої Британії. Зазначимо, що це вже третій міністр за добу, який покинув уряд.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

"Сьогодні вдень прем'єр-міністрка прийняла відставку Бориса Джонсона як міністра закордонних справ. Його заміна буде оголошена найближчим часом. Прем'єр-міністрка дякує Борису за роботу", - розповів прес-секретар Даунінг-Стріт.

Також вказано, що Тереза Мей досягла компромісу зі своїм "глибоко розділеним" Кабінетом міністрів на зустрічі в п'ятницю, але після консультацій з друзями і союзниками Джонсон вирішив, що не може просувати плани Мей щодо Brexit.

 Зокрема, дипломат підкреслив, що нова урядова стратегія співпраці Британії з ЄС після Brexit - це "спроба зробити з лайна цукерку".

Нагадаємо, що вихід Великобританії зі складу Євросоюзу обійдеться в 35-39 млрд фунтів стерлінгів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 липня британська прем’єр-міністерка Тереза Мей провела спеціальну закриту зустріч з членами уряду країни, під час якої влада намагалася узгодити список умов щодо Brexit для переговорів з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?