Джонсон вперше назвав причину відставки - Мей відреагувала
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон вперше назвав причину відставки - Мей відреагувала

Джонсон вперше назвав причину відставки - Мей відреагувала
Джерело:  online.ua

Екс-голова МЗС Великої Британії Борис Джонсон вперше пояснив, чому пішов у відставку, зазначивши, що більше не міг залишатися в уряді, розуміючи, що його погляди щодо Brexit не розділяють більшість членів парламенту.

Про це він написав у відкритому листі прем'єрці Терезі Мей, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Окрім того, він додав, що Велика Британія "безумовно рухається до статусу колонії" ЄС, оскільки бере на себе певні зобов'язання, не маючи при цьому можливості впливати на дії Євросоюзу.

"Brexit мав стати можливістю і надією. Це був шанс зробити все по-іншому, бути більш динамічними і максимізувати переваги Великої Британії як відкритої глобальної економіки. Ця мрія вмирає, задушена власними сумнівами", - написав Джонсон.

Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей відреагувала на лист дипломата - вона подякувала Джонсону за роботу та зазначила, що її розчарував цей крок.

"Я трохи здивована таким рішенням після продуктивного обговорення та формування детальної і комплексної позиції щодо Brexit", - заявила Мей.

Як повідомляв ONLINE.UA, новим головою Міністерства закордонних справ Великої Британії став Джеремі Хант. Він замінив на посаді Бориса Джонсона, який 9-го липня подав у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?