Європейці назвали країну, яка зможе їх захистити від нападу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Європейці назвали країну, яка зможе їх захистити від нападу РФ

Європейці назвали країну, яка зможе їх захистити від нападу РФ
Джерело:  online.ua

Європейці вірять у те, що США будуть використовувати військову силу для захисту союзника по НАТО від нападу Росії. Окрім того, вони менше підтримують використання збройних сил своєї країни в тих же обставинах.

Про це свідчать результати дослідження Pew Research Center, передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що стаття 5 договору НАТО зобов'язує країни-члени захищати один одного від нападу.

"Люди в багатьох країнах НАТО вважають, що США прийдуть на допомогу члену альянсу, якщо цей союзник буде залучений в серйозний військовий конфлікт з Росією. Однак, коли їх запитали про захист своєю власною країною союзника, респонденти, як правило, менше підтримували військове втручання", - сказано в дослідженні.

В Греції 62% опитаних вважають, що Штати будуть використовувати військову силу для захисту союзника по НАТО від гіпотетичного нападу Росії, але тільки 25% заявили, що грецькі військові повинні стати до оборони союзника в тій же ситуації.

Однак в Угорщині, Нідерландах і Польщі люди зазначили, що військові їхньої власної країни обов'язково повинні втрутитися в конфлікт, щоб захистити інших членів Альянсу.

Як повідомляв ONLINE.UA,  голова представництва України при НАТО Вадим Пристайко заявив, що Україні вдалося обійти блокування Угорщиною участі в саміті Альянсу  і засідання відбудеться у Брюсселі спільно з Грузією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?