У Саудівській Аравії жінкам уперше дозволили працювати нотаріусами
Категорія
Світ
Дата публікації

У Саудівській Аравії жінкам уперше дозволили працювати нотаріусами

У Саудівській Аравії жінкам уперше дозволили працювати нотаріусами
Джерело:  online.ua

У Саудівській Аравії жінкам вперше в історії дозволили працювати нотаріусами. Рішення було прийняте в межах процесу лібералізації влади.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Arab news.

Вказано, що Міністерство юстиції країни видало 12 жінкам ліцензії, яка дають право надавати нотаріальні послуги.

"Тепер ці жінки мають право, наприклад, завіряти документи, видавати чи скасовувати довіреність та виконувати інші функції нотаріуса. За розширення прав жінок та інші радикальні зміни у країні, які послаблюють певні заборони, бореться саудівський принц Мухаммед бін Салман", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що нещодавно в Саудівській Аравії жінки вперше отримали водійські посвідчення, що тепер дає їм офіційне право керувати автомобілем. Заборона на водіння для жінок була чинною останні 28 років. До 2018 року Саудівська Аравія була єдиною країною у світі, де жінкам заборонялося сідати за кермо.

Окрім того, жінкам дозволили відкривати власний бізнес без згоди чоловіка або «опікуна».

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  з 2018 року жінкам Саудівської Аравії дозволили відвідувати спортивні матчі на стадіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?