ЄС і НАТО підписали декларацію про співробітництво: що це змінює
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС і НАТО підписали декларацію про співробітництво: що це змінює

ЄС і НАТО підписали декларацію про співробітництво: що це змінює
Джерело:  online.ua

10-го липня Європейський союз та НАТО підписали спільну декларацію про співробітництво. Вказано, що документ підписали президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент Європейської ради Дональд Туск та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Зазначимо, що церемонія підписання відбулася у Брюсселі перед засіданням глав держав та урядів НАТО.

"Ми підписали декларацію, яка виводить співпрацю ЄС і НАТО на новий рівень. Наша мета зрозуміла – ми хочемо захистити європейських громадян усіма доступними засобами і НАТО в цьому найкращий партнер", - пояснив Туск після завершення церемонії.

В документі вказано, що ЄС та НАТО повинні посилити співпрацю у таких сферах як військова мобільність, спільна підготовка до кібератак та гібридних атак, боротьба з тероризмом та нелегальною міграцією у Середземному морі.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг наголосив, що нова декларація демонструє бажання поглиблювати та розширювати співпрацю ЄС і НАТО.

"Зіткнувшись із складним та непевним безпековим середовищем, ми повинні працювати разом, щоб зберегти нашу націю та громадян", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейці вірять у те, що США будуть використовувати військову силу для захисту союзника по НАТО від нападу Росії. Окрім того, вони менше підтримують використання збройних сил своєї країни в тих же обставинах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?