Генсек НАТО: Україна та Грузія - найближчі партнери Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО: Україна та Грузія - найближчі партнери Альянсу

Генсек НАТО: Україна та Грузія - найближчі партнери Альянсу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав Україну та Грузію найближчими партнерами Альянсу, а також наголосив, що блок продовжить надавати їм свою політичну та практичну підтримку.

Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"У четвер ми зустрінемося з президентами Грузії та України. Разом ми будемо вирішувати регіональні проблеми, оборонні реформи країн та постійну підтримку НАТО", - сказав Столтенберг.

Зазначимо, що окрема зустріч лідерів НАТО за участі президента Петра Порошенка не відбудеться через вето Угорщини. Будапешт дав згоду на зустріч у форматі Україна-Грузія-НАТО.

Альянс уже оприлюднив програму саміту, в якій вказано, що засідання має назву "Зустріч Північноатлантичної ради на рівні голів держав та урядів з Грузією та Україною". Воно відбудеться 12 липня о 8:45 за місцевим часом.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова представництва України при Альянсі Вадим Пристайко заявив, що НАТО поки не готове запросити Україну до програми для особливих партнерів Enhance Opportunity Program. Пристайко зазначив, що ця програма має об’єднати довкола НАТО клуб найближчих партнерів, які з різних причин не є союзниками, але готові тісно взаємодіяти

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?