Румунія буде святкувати День української мови
Категорія
Світ
Дата публікації

Румунія буде святкувати День української мови

Румунія буде святкувати День української мови
Джерело:  online.ua

Румунія буде відзначати 9 листопада День української мови. Вказано, що даний законопроект прийняла палата депутатів країни.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Radio Romania.

Зазначається, що тепер щорічно з нагоди святкування української мови у населених пунктах компактного проживання осіб, які належать до української меншини в Румунії, проводитимуться різноманітні культурні заходи, а центральні та місцеві органи виконавчої влади, а також зацікавлені неурядові організації, матимуть можливість надавати матеріально-технічну та фінансову допомогу при організації заходів.

"Освітньо-культурні заходи зможуть проводити і навчальні заклади, в яких навчальний процес здійснюється українською мовою. Законом передбачено створення спеціальних теле- та радіопрограм суспільними телебаченням та радіо",- сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що Україна та Румунія мають намір підписати Протокол про порозуміння, в якому закріплюватимуться позиції щодо імплементації мовної статті українського закону Про освіту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Будапешт та Бухарест разом виступали проти нового закону України "Про освіту", а також законопроектів про громадянство та мову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?