Трамп знайшов ще один привід дорікнути членам НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп знайшов ще один привід дорікнути членам НАТО

Трамп знайшов ще один привід дорікнути членам НАТО
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вкотре розкритикував членів НАТО. Цього разу американський лідер заявив, що вони не тільки мало платять, але й затримують внески в бюджет Північноатлантичного альянсу.

Про це напередодні саміту НАТО Трамп написав у Twitter, передає ONLINE.UA.

"Багато країн НАТО, які ми маємо намір захищати, не лише скоротили їхні поточні зобов’язання 2% (чого замало), але й багато років затримують платежі, які ще не були зроблені. Чи будуть вони відшкодовувати витрати США?", - сказано в повідомленні голови Білого дому.

Варто зазначити, що нещодавно президент США заявив, що Сполучені Штати витрачають у багато разів більше, ніж будь-яка інша країна, для захисту Альянсу. Він назвав це несправедливим, а також додав, що Штати витрачають $151 млрд. на торгівлю з Європейським Союзом.

Раніше також стало відомо, що російський глава Володимир Путін і президент США Дональд Трамп на майбутній зустрічі можуть досягти несподіваних домовленостей, які можуть бути прийняті в обхід НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Європейської ради Дональд Туск закликав американського лідера Дональда Трампа не забувати, що саме Європа є головним стратегічним партнером Вашингтона. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?