Греція терміново висилає російських дипломатів - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Греція терміново висилає російських дипломатів - відома причина

Греція терміново висилає російських дипломатів - відома причина
Джерело:  online.ua

Влада Греції прийняла рішення терміново вислати двох російських дипломатів і заборонити в'їзд ще двом. Уряд країни звинувачує їх у втручанні у внутрішні справи та незаконні дії проти національної безпеки Греції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ekathimerini.

За попередніми даними, дипломати РФ здобували та розповсюджували секретну інформацію, а також намагалися підкупити грецьких державних службовців.

"Високопоставлений грецький дипломат повідомив, що Афіни закликають до негайного вислання двох співробітників, у тому числі офіцера посольства Росії Віктора Яковлєва. Дипломат зазначив, що ініціатива йде за численними скоординованими зусиллями із розширення російського впливу в Греції, включаючи, зокрема, діяльність Імператорського православного палестинського суспільства", - передає видання.

Джерела ЗМІ додали, що Греція продовжує, згідно з її давньою політикою, прагнути до гарних відносин з Росією та сприяти дружбі між двома народами, однак це може бути лише за умови, якщо обидві країни поважають суверенітет одна одної.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, які країни відмовилися висилати російських дипломатів в рамках всесвітнього дипломатичного бойкоту Росії у справі Скрипаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?