Українські дайвери допомагали рятувати дітей із печери в Таїланді
Категорія
Світ
Дата публікації

Українські дайвери допомагали рятувати дітей із печери в Таїланді

Українські дайвери допомагали рятувати дітей із печери в Таїланді
Джерело:  online.ua

Українські дайвери Всеволод Коробов і Максим Полежака брали участь в рятувальній операції дітей у частково затопленій печері в Таїланді, повідомляє ONLINE.UA.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що українці прийшли на допомогу з перших днів рятувальної операції.

"Всеволод і Максим одними з перших прокладали шлях по воді в печері до дітей, закріплювали мотузки, створювали "дорогу життя" майже кілометр під водою. Потім саме так доставляли одяг, питну воду, їжу, кисень. По ній же всіх і витягли на поверхню. Коробов і Полежака - досвідчені печерні дайвінгісти", - повідомила на своїй сторінці у Facebook політична експертка Світлана Кушнір.

Зазначимо, що рятувальна операція розпочалася 2 липня. 3000 рятувальників з усього світу працювали і при цьому один з військових аквалангістів - Самарн Кунан - загинув.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський підприємець Ілон Маск зібрав та протестував міні-субмарину, яку він створив спеціально для порятунку дітей, що застрягли в затопленій печері у Таїланді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?