Це потрібно почути: вчені записали "музику" Сатурна
Категорія
Технології
Дата публікації

Це потрібно почути: вчені записали "музику" Сатурна

Це потрібно почути: вчені записали "музику" Сатурна
Джерело:  online.ua

Вченим вдалося виявити раніше невідому взаємодію між Сатурном і його супутником Енцеладом. Під час дослідження було зафіксовано, що хвилі плазми рухаються уздовж ліній магнітного поля, яке з'єднує Сатурн із супутником, і в ході процеса виникає своєрідна "музика" Сатурна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Фахівці конвертували запис інтенсивності цього сигналу у "свистячий" звук в аудіоформаті.

"Тепер ми виявили, що Сатурн відповідає на обурення з боку свого супутника в формі хвиль у плазмі, через контур ліній магнітного поля, що зв'язує його з Енцеладом, що знаходяться на відстані в сотні тисяч кілометрів від нього", - зазначив один із дослідників Алі Сулейман.

Зазначимо, що це дослідження засноване на даних місії Grand Finale зонда Cassin.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 7 липня 2018 року станеться ще одно унікальне космічне явище, коли можна буде спостерігати найтриваліше місячне затемнення."Кривавий Місяць", так називається явище, коли повний супутник проходить через земну тінь, в результаті чого отримує червонуватий відтінок, буде наймасштабнішим за останні сто років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?