СБУ: російські спецслужби намагалися створити в Україні техногенну катастрофу
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ: російські спецслужби намагалися створити в Україні техногенну катастрофу

СБУ: російські спецслужби намагалися створити в Україні техногенну катастрофу
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України попередила потенційну техногенну катастрофу, яку намагалися створити спецслужби РФ, організувавши кібератаку на мережу Аульської хлоропереливної станції.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.

Зазначається, що протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами та системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були умисно уражені комп’ютерним вірусом VPNFilter з території РФ.

"Продовження кібератаки могло призвести до зриву технологічних процесів та можливої аварії. У тісній взаємодії з адміністрацією товариства вдалося попередити потенційну техногенну катастрофу … шкідливе програмне забезпечення VPNFilter було локалізоване та знешкоджене", - йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що 2 місяці тому їхні фахівці вже фіксували прояви підготовки російських спецслужб до проведення кібератаки на об’єкти державного та приватного секторів з використанням саме комп’ютерного вірусу VPNFilter.

Нагадаємо, VPNFilter — шкідливе програмне забезпечення з універсальними можливостями, які забезпечують проведення кіберрозвідки та деструктивних кібероперацій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російські спецслужби планували влаштувати терористичний акт у Харкові біля пам’ятника воїнам УПА, проте працівникам СБУ вдалося його попередити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?