В НАТО пояснили, чому не хочуть заморожувати діалог з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО пояснили, чому не хочуть заморожувати діалог з РФ

В НАТО пояснили, чому не хочуть заморожувати діалог з РФ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО засуджує агресивну поведінку Росії, проте діалог з РФ вважає важливим на тлі напруги, що склалася.

Про це він заявив на конференції NATO-Engages, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Столтенберг підкреслив, що Альянс не бачить прямої загрози з боку РФ проти членів блоку, проте відзначає її більш агресивну поведінку стосовно сусідів.

"Ми бачимо все більш напористу Росію, яка застосовує сили проти сусідів, проти України, проти Грузії, Молдови. Навіть якщо у нас не будуть позитивні відносини (з РФ. – ред.) у майбутньому, ми повинні говорити з Росією, ми повинні управляти складними відносинами з РФ", - сказав Столтенберг, а також наголосив, що не знає, коли відносини з Росією можуть покращитися.

Генсек НАТО зазначив, що Альянс ніколи не прийме незаконну анексію Криму, кібератаки, пропаганду та втручання у внутрішні справи інших країн.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Альянс готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу.  Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?