Меркель різко відповіла на критику Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель різко відповіла на критику Трампа

Меркель різко відповіла на критику Трампа
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відповіла на критику президента США Дональда Трампа щодо повної залежності ФРН від Росії, заявивши, що її країна є повністю незалежною у своєму політичному виборі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вона підкреслила, що добре знає, яка частина Німеччини контролювалася Радянським союзом.

"Я дуже щаслива, що сьогодні ми об’єднані у вільну Федеративну республіку Німеччина. Через це ми можемо казати, що ми можемо проводити незалежну політику і приймати незалежні рішення. Це дуже добре, особливо для мешканців східної Німеччини",- сказала Меркель.

Окрім того, канцлерка також відреагувала на критику Трампа щодо недостатнього внеску Німеччини в бюджет Альянсу.

"Німеччина робить для НАТО дуже багато"- сказала Меркель, а також додала, що ФРН є другою країною, яка надає для НАТО найбільше військових.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський президент Дональд Трамп жорстко розкритикував Німеччину через підтримку газопроводу "Північний потік-2", а також через недостатні фінансові внески в НАТО. Окрім того, 11 липня Дональд Трамп у присутності ЗМІ посперечався з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столенбергом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?