Україна вперше обігнала РФ у рейтингу інноваційних країн
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вперше обігнала РФ у рейтингу інноваційних країн

Україна вперше обігнала РФ у рейтингу інноваційних країн
Джерело:  online.ua

За рік Україна піднялася з 50-го на 43-е місце в рейтингу інноваційних країн і вперше обігнала Росію. Першою серед найбільш інноваційних країн, як і рік тому, стала Швейцарія.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Global Innovation Index.

На другому місці у списку - Швеція, на третій сходинці - Нідерланди.

Зазначимо, що Польща знаходиться на 39-й позиції, Росія - 46-а, Молдова - 48-а, Білорусь - на 86 місці.

Рейтинг складається з безлічі показників, кожен з яких також має свій індекс. Вказано, що Україна отримала індекс 38,5. В 2018 році цей індекс становив 37,6.

Global Innovation Index складається на основі аналізу десятків показників, які так чи інакше стосуються інноваційної діяльності.

Нагадаємо, що Україна також піднялася у світовому рейтингу кращих країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" склала новий світовий рейтинг свободи слова. Україна в 2018 році поліпшила в ньому свою позицію, зайнявши 101 місце з 180 країн. У 2018 році індекс свободи ЗМІ України склав 31,16 балів зі 100.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?