На ринку нафти стався рекордний обвал цін - відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

На ринку нафти стався рекордний обвал цін - відома причина

На ринку нафти стався рекордний обвал цін - відома причина

Під час торгів в середу, 11 липня, на ринку нафти відбулося рекордне за два з половиною роки падіння цін. Ф’ючерси на сорт Brent впали більш як на 6% з початку торгів, ціна становить 74 долари.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Вказано, що головною причиною різкого падіння цін стала публікації щомісячної доповіді Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), у якій картель відзвітував про різке зростання видобутку в Саудівській Аравії і попередив про надлишок пропозиції у 2019 році.
"Станом на 23:16 за Києвом ф’ючерси на сорт Brent впали більш як на 6% з початку торгів, ціна становить 74 долари рівно. Це падіння стало рекордним з літа 2016 року і опустило котирування до тритижневого мінімуму.
За повідомленням секретаріату ОПЕК, за червень Саудівська Аравія викинула на ринок 405 тисяч барелів нових щоденних поставок, збільшивши видобуток до 10,42 мільйона барелів на день", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що ціна нафти має важливе значення для країн, які залежні від реалізації цієї сировини на світовому ринку, таких, як Іран і РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  американський президент Дональд Трамп заявив, що Організація країн-експортерів нафти "маніпулює" світовим ринком нафти, а також додав, що вона повинна негайно припинити це робити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?