Відкату не буде: Порошенко зробив важливу заяву на саміті НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Відкату не буде: Порошенко зробив важливу заяву на саміті НАТО

Відкату не буде: Порошенко зробив важливу заяву на саміті НАТО

Президент Петро Порошенко заявив, що має намір зафіксувати у Конституції прагнення України вступити до Північноатлантичного альянсу. Він також підкреслив, що саме цей крок унеможливить "відкат" цієї політики.

Про це він повідомив під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську прав ду".

"Це цивілізаційний вибір, і саме тому я планую зафіксувати курс України до НАТО у Конституції, щоби зробити неможливим "відкат" цієї політики. Я сподіваюся, що партнери визнають і підтримають євроатлантичні прагнення України", – заявив він.

Порошенко також наголосив, що буде здійснювати реформи та модернізацію України, підкресливши, що це стане найкращою відповіддю на агресію Кремля.

"Ми підтверджуємо зобов’язання продовжувати глибоку модернізацію нашої країни у інституційному, політичному та економічному вимірах. Наші спільні зусилля – побудувати успішну, процвітаючу та стійку Україну. Це найкраща відповідь російській агресії та пропаганді", – додав президент.

Порошенко зазначив, що Україна імплементує щорічну національну програму комісії Україна – НАТО, яка допоможе "зробити Україну готовою до членства".

Як повідомляв ONLINE.UA, г енеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав Україну та Грузію найближчими партнерами Альянсу, а також наголосив, що блок продовжить надавати їм свою політичну та практичну підтримку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?