Відомі перші результати переговорів у НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомі перші результати переговорів у НАТО

Відомі перші результати переговорів у НАТО

За підсумками екстреної зустрічі членів НАТО президент США Дональд Трамп заявив, що не розглядає можливість виходу Сполучених Штатів зі складу Альянсу.

Про це він повідомив на прес-конференції, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Я сказав, що я буду дуже нещасливий, якщо люди не будуть виконувати свої зобов’язання (щодо оборонного бюджету в розмірі від 2% ВВП - ред.)... А зараз я радий, що ми маємо сильне НАТО. Альянс став сильнішим, ніж він був учора", - заявив Трамп.

Голова Білого дому не заперечував, що він погрожував можливим виходом США з НАТО, а також підкреслив, що вважає можливою таку політику без попереднього схвалення Конгресом.

"Я вірю в те, що я можу (висувати такі вимоги - ред. )", - додав він.

Окрім того, Трамп пояснив, що під час екстреного засідання інші члени НАТО дали йому обіцянку підвищити оборонний бюджет і таким чином переконали його.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп пригрозив членам Альянсу, що Штати можуть вийти з НАТО, якщо союзники не виконають його вимог з підвищення видатків на оборону.

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?