В НАТО вперше відповіли на погрози США про вихід з Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО вперше відповіли на погрози США про вихід з Альянсу

В НАТО вперше відповіли на погрози США про вихід з Альянсу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент США Дональд Трамп дійсно погрожував членам блоку виходом Штатів з Альянсу. Він також додав, що "це зробило НАТО сильнішим".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Генсек нагадав, що очікував почути жорстку критику з боку американського лідера.

"Я вам казав напередодні саміту, що я чекаю відвертою дискусії про розподіл витрат. І це – саме, те, що відбулося", - сказав Столтенберг.

Відповідаючи на запитання про дану погрозу Трампа, очільник НАТО висловив переконання, що вона допомогла Альянсу, оскільки "зробила його сильнішим"

"У нас була дуже відверта дискусія і вчора і сьогодні і це зробило НАТО сильнішим", - сказав він.

Окрім того, Столтенберг зазначив, що за підсумками дискусії з Трампом союзники погодилися збільшити витрати на оборону.

Як повідомляв ONLINE.UA, за підсумками екстреної зустрічі членів НАТО президент США Дональд Трамп заявив, що не розглядає можливість виходу Сполучених Штатів зі складу Альянсу.  Голова Білого дому не заперечував, що раныше він погрожував союзникам можливим виходом США з блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?