Зустріч Порошенко та Макрона: про що домовилися президенти
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Порошенко та Макрона: про що домовилися президенти

Зустріч Порошенко та Макрона: про що домовилися президенти
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко зустрівся з французьким лідером Еммануелем Макроном у рамках саміту НАТО в Брюсселі. Сторони обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі і погодили подальші кроки для забезпечення виконання Мінських домовленостей і введення миротворчої місії ООН.

Про це повідомляє прес-служба українського президента, передає ONLINE.UA.

Окрім того, лідери заявили, що необхідно активізувати переговорний процес у нормандському форматі.

"Порошенко наголосив на важливості консолідації міжнародних зусиль для посилення тиску на Росію для невідкладного звільнення всіх українських в'язнів, у тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка і Володимира Балуха", - сказано в повідомленні.

Також український лідер підтвердив запрошення Макрона відвідати Україну з візитом, що повинно мати особливе значення у світлі проведення Року французької мови в Україні, який стартує 3 вересня 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом. Вказано, що сторони обговорили співпрацю між країнами, а також способи блокування газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?