Відомий гурт звинуватив Олега Винника в плагіаті
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Відомий гурт звинуватив Олега Винника в плагіаті

Відомий гурт звинуватив Олега Винника в плагіаті
Джерело:  ТСН

Відомий австрійський гурт JOY, який був особливо популярним в 1980-х, помітив плагіат у пісні українського співака Олега Винника "Ніно". Музиканти стверджують, що українець "запозичив" для програшу їх композицію "Touch By Touch", яка вийшла у 1984 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.

"Мені подобається його версія. Але наша пісня першою була хітом скрізь", - заявив учасник групи Енді Швайцер, який був композитором "Touch By Touch".

Зараз експерти з Австрії намагаються визначити, чи дійсно є підстави для того, щоб висувати звинувачення в плагіаті. Результат розслідування будуть відомі через декілька тижнів.

"У нас в Австрії є вислів: краще вкрасти розумно, ніж написати самому погано. Привіт йому", - додали учасники гурту JOY.

Український композитор Руслан Квінта підкреслив, що у творі Винника наявна лише "музична цитата", використання якої не заборонено законом.

"Перші дві ноти – і все. Це елемент аранжування, це називається "грув" - те, що рухає весь музичний твір. Багато взято в звучанні, але я не бачу тут плагіату", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше популярний французький співак Поль Манандіз виконав хіт Олега Винника "Вовчиця" своєю рідною мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?