Передвиборчий рейтинг Порошенко нижче Ляшко, Тимошенко лідирує, - соцопитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Передвиборчий рейтинг Порошенко нижче Ляшко, Тимошенко лідирує, - соцопитування

Передвиборчий рейтинг Порошенко нижче Ляшко, Тимошенко лідирує, - соцопитування
Джерело:  24 канал

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, серед тих, хто визначився і голосуватиме, Ю. Тимошенко набрала б 17,1%, А. Гриценко 9,7%, Ю. Бойко 8,9%, Зеленський 8,5%, О. Ляшко 8,1%, П. Порошенко 7,8%, С. Вакарчук 6,6%, Є. Мураєв - 4,2%, а Рабинович - 3,7%. Про це говорять дані дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» і представленого сьогодні в Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал новин "24".

19% опитаних відповіли, що не брали б участь у виборах президента, а 23% було важко відповісти на питання.

Аналізуючи список, експерти відзначають кілька тенденцій. По-перше, відмінності в позиції більшості кандидатів з першої десятки настільки невеликі, що фігуранти цього списку можуть змінювати один одного, нарощуючи або втрачаючи рейтинги.

 По-друге, виборці Анатолія Гриценка легко можуть перейти на сторону Тимошенко, так само як прихильники президента можуть проголосувати і за Гриценко. "Мова тут може йти про укладення певних спілок і дозволяє припустити, як зняття того чи іншого кандидата позначиться на ході виборчої кампанії", - вважає Любомир Мисів, заступник директора соціологічної групи "Рейтинг".

Крім того, Мураєв, який раніше сприймався як єдине ціле з Рабиновичем, має рейтинг, вище, ніж у колеги по партії. А якщо глава фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко, який має сьогодні третє місце з 8,9%, не піде на вибори, його голосу однозначно дістануться одному з лідерів партії "За Життя", вважають соціологи.
У той же час, симпатики Зеленського і Вакарчука не схильні змінювати фаворитів, що, на думку експертів, відображає дві тенденції: запит на нові обличчя і високу розчарування у всіх політиках, в першу чергу, серед молоді.

Показово розподілилися голоси і в антирейтингу. Його очолює Петро Порошенко, за якого ні за яких умов не голосуватиме майже половина взяли участь в опитуванні. За Юлію Тимошенко не проголосували б 28,5%, за екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка - 26,9%, за Олега Ляшка - 26,2%, за Юрія Бойко - 16,1%, за Вадима Рабиновича - 15, 6%.

Опитування проводилося з 30 червня по 8 липня 2018 року серед 2753 громадян України віком від 18 років і старше шляхом особистого інтерв'ю. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,9%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?