Гра з вогнем: РФ відреагувала на українсько-американські навчання Sea Breeze 2018
Категорія
Політика
Дата публікації

Гра з вогнем: РФ відреагувала на українсько-американські навчання Sea Breeze 2018

Гра з вогнем: РФ відреагувала на українсько-американські навчання Sea Breeze 2018
Джерело:  online.ua

Влада РФ назвала "провокацією", а також "грою з вогнем" проведення українсько-американських військових навчань Sea Breeze 2018. Окрім того, в МЗС Росії додали, що Україна разом із США нагається посилити напруженість на Чорному морі.

Про це заявила представниця міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що Sea Breeze - щорічні українсько-американські навчання. Цього разу вони триватимуть з 9 по 21 липня. Учасники Sea Breeze відпрацьовують дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО.

"Розглядаємо проведення навчань як спробу в черговий раз спровокувати напруженість, причому не тільки на південному сході України, а й на Чорному морі в цілому. Відповідальність за можливі негативні наслідки несуть ті країни, які втягують Україну в небезпечні "ігри з вогнем", і постійно звинувачують Росію в тому, що вона загрожує регіональній стабільності", - сказала Захарова.

Нагадаємо, у 2017 році у навчаннях брали участь більше 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, більш 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тисячі осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США посилюють присутність в Чорному морі для стримування Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?