Трамп розповів, хто буде "прекрасним прем'єр-міністром Британії" замість Мей
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп розповів, хто буде "прекрасним прем'єр-міністром Британії" замість Мей

Трамп розповів, хто буде "прекрасним прем'єр-міністром Британії" замість Мей
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп заявив, що колишній глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон "буде прекрасним прем'єр-міністром" замість нинішньої прем'єрки Терези Мей. Окрім того, голова Білого дому розкритикував "м'який Brexit", запропонований Мей, і додав, що він "ймовірно, вб'є" шанси на торговельну угоду із Сполученими Штатами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Якщо вони укладуть подібну угоду, ми будемо мати справу з Європейським союзом, а не з Великою Британією, тож це, ймовірно, вб'є угоду", - сказав Трамп.

Він також наголосив, що Мей проігнорувала його пораду про те, як залишити Європейський Союз.

"Я б зробив це по-іншому. Я дійсно сказав Терезі Мей, як це зробити, але вона мене не слухала", - додав голова Білого дому.

Після цього Трамп висловив думку, що колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон "буде прекрасним прем'єр-міністром".

Нагадаємо, раніше Тереза Мей оприлюднила свої пропозиції з приводу майбутніх відносин з ЄС після виходу з блоку. Вона налаштована на більш м'який Brexit зі збереженням тісних економічних зв'язків з Євросоюзом.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-голова МЗС Великої Британії Борис Джонсон вперше пояснив, чому пішов у відставку, зазначивши, що більше не міг залишатися в уряді, розуміючи, що його погляди щодо Brexit не розділяють більшість членів парламенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?