Це дуже важливо: Помпео та Могерині обговорили ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це дуже важливо: Помпео та Могерині обговорили ситуацію в Україні

Це дуже важливо: Помпео та Могерині обговорили ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

12-го липня державний секретар США Майк Помпео і глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні провели зустріч в Брюсселі. Відомо, що сторони обговорили багато важливих питань, особливу увагу політики приділили ситуації в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдепу. 
"Сторони обговорили широкий діапазон проблем, що викликають взаємне занепокоєння Сполучених Штатів і Європи", - сказано в повідомленні. 
Вказано, що Помпео і Могеріні проаналізували важливість реформ в Україні, ситуацію в Сирії та забезпечення повної денуклеаризації КНДР. Представники США та ЄС наголосили, що офіційний Київ не має права сходити з шляху реформ, оскільки дуже важливо зберегти поточний результ, а також досягти нових цілей у цьому напрямку. 
Окрім того, політики підкреслили, що на Близькому Сході зростає згубний вплив Ірану.

Зазначимо, що раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що збільшення експорту США в Європу може змусити Росію відступити. Він наголосив, що подібну політику Сполучені Штати зможуть ввести в Азії, щоб змусити відступити Китай.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко зустрівся з французьким лідером Еммануелем Макроном у рамках саміту НАТО в Брюсселі. Сторони обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі і погодили подальші кроки для забезпечення виконання Мінських домовленостей і введення миротворчої місії ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?