Греція пояснила, чому вислала російських дипломатів
Категорія
Світ
Дата публікації

Греція пояснила, чому вислала російських дипломатів

Греція пояснила, чому вислала російських дипломатів
Джерело:  online.ua

Влада Греції заявила, що прийняла рішення вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди, яка має покласти край давній суперечці Греції з Македонією.

Про це пише AP з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас підкреслив, що він "повинен захищати національний суверенітет" країни, проте дипломатичний скандал не коментував.

"Висилка була підтверджена на наступний день після того, як НАТО офіційно запросилo Македонію приєднатися до військового альянсу до успішного завершення угоди про перейменування країни. Москва виступає проти будь-якого розширення НАТО, особливо якщо мова йде про держави, які Росія бачить у своїй сфері впливу", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, дипломати РФ повинні покинути Грецію до 14-го липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Греції прийняла рішення терміново вислати двох російських дипломатів і заборонити в’їзд ще двом. Уряд країни звинувачує їх у втручанні у внутрішні справи та незаконні дії проти національної безпеки Греції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?