Вперше за 43 роки: мережу вразило відео часткового сонячного затемнення
Категорія
Технології
Дата публікації

Вперше за 43 роки: мережу вразило відео часткового сонячного затемнення

Вперше за 43 роки: мережу вразило відео часткового сонячного затемнення
Джерело:  online.ua

У мережі набирає популярність відео часткового сонячного затемнення, яке було помітно на південній півкулі Землі. Як зазначають астрономи, рідкісне явище сталося вперше за 43 роки. Наступного разу в п'ятницю 13-го затемнення можна буде побачити в 2080 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "9 News".

Деякі вчені жартують, що затемнення відбулося для пінгвінів, оскільки саме над їх колоніями можна було спостерігати, як Місяць на 22% закрив сонячний диск.

"Краща видимість явища спостерігалася в 5:00 за київським часом над відкритими водами Індійського і Тихого океанів, в області між Антарктидою і Австралією", - сказано в повідомленні.

Окрім того, вказано, що помилуватися сонячним затемненням також можна було в Австралії, Новій Зеландії і Тасманії. Однак там були закриті лише від 3 до 10% сонячного диску.

Як повідомляв ONLINE.UA, українці зняли приголомшливі відеозаписи, на яких відображено унікальне космічне явище, —супермісяць, що трапився одночасно з кривавим і блакитним Місяцем.  Відзначається, що автори відеороликів зробили їх в Одесі та Кривому Розі. При цьому, найкраще місячне затемнення було помітно в північних областях України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?