Київ просто боїться: Дуда виступив з резонансною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Київ просто боїться: Дуда виступив з резонансною заявою

Київ просто боїться: Дуда виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда заявив про наяність великих розбіжностей між Польщею та Україною щодо історичної суперечки, а також додав, що Київ боїться "подивитися в очі історичній правді".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

За словами Дуди, на Волині не було жодної польсько-української війни, а був тільки геноцид, здійснювалися етнічні чистки поляків, звичайних людей в селі, хліборобів польських сімей та дітей. 
Він також нагадав, що подібні акції були також з польської сторони.

"Я це не заперечую. Були, звичайно, тільки диспропорція - величезна. Адже якщо говорять, що загинуло не більше кількох тисяч, хоча деякі стверджують, що не менш ніж десять тисяч українського населення, то польські втрати оцінюють у 100 000 осіб. Якщо хтось не хоче погодитися на ексгумацію, то я запитую, чому він боїться, що історична правда завдяки ексгумації буде насправді відкрита і абсолютно доведена", - додав Дуда.

Президента Польщі зазначив, що саме правда є умовою розвитку хороших відносин між Києвом і Варшавою в майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше польський лідер Анджей Дуда заявив, що Польща підтримує збереження санкцій проти Росії, а також виступає проти перезавантаження будь-яких відносин з Кремлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?