Путін призначив нового "куратора" Придністров'я
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін призначив нового "куратора" Придністров'я

Путін призначив нового "куратора" Придністров'я
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін призначив віце-прем'єра Дмитрія Козака своїм спецпредставником з розвитку торговельно-економічних відносин з Молдовою - він стане новим "куратором" у питаннях невизнаного Придністров'я.

Про це пише "Коммерсантъ" з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, найближчим часом відбудеться зустріч Козака і Рогозіна, на якій останній передасть справи щодо Молдови.

"За Козаком в уряді закріплені енергетика і промисловість. Але Молдова і Придністров'я — це ще й сільське господарство, і гуманітарні питання, і оборонка — на Дністрі стоять російські миротворці, там склади боєприпасів і контингент військових для їх охорони. Як спецпредставник він зможе влазити і в ці сфери", - зазначили джерела видання.

Нагадаємо, що попереднім "спецпредставником" Путіна щодо Придністров'я був Дмитрій Рогозін, який в травні очолив "Роскосмос".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор Додон заявив, що опозиція намагається поновити конфлікт у Придністров’ї, щоб "втягнути в нього Росію". Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, розставлять все по місцях і нейтралізують можливі ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?