Польща: нам не потрібні війська РФ на польсько-українському кордоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща: нам не потрібні війська РФ на польсько-українському кордоні

Польща: нам не потрібні війська РФ на польсько-українському кордоні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що реалізація проекту газопроводу "Північний потік-2" може призвести до дестабілізації Європи та загострення агресивної політики Росії стосовно України. Він також додав, що влада країни не хоче бачити російські війська на польсько-українському кордоні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на WNP.

Моравецький підкреслив, що Варшава робить усе можливе, щоб заблокувати будівництво газопроводу в обхід України, Білорусі та Польщі, проте без підтримки інших країн ЄС зробити це буде дуже важко.

"Ми розглядаємо призму безпеки Польщі, беручи до уваги геополітику навколо нас, і тому це дуже поганий проект, і ми робимо все, щоб уповільнити його. Російські війська на польсько-українському кордоні — це не те, чого ми хочемо і, напевно, це не те, чого хоче Україна", - додав голова уряду.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп розкритикував "Північний потік - 2" на саміті НАТО, а також наголосив, що цю проблему потрібно вирішити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з авадити будівництву "Північного потоку-2" можуть зміни до газової директиви ЄС, обговорення яких зараз ведеться у Євросоюзі.  Однак будівництво другої нитки газопроводу залежить від позиції декількох країн.

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?