G7 виступила з важливою заявою щодо катастрофи MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

G7 виступила з важливою заявою щодо катастрофи MH17

G7 виступила з важливою заявою щодо катастрофи MH17
Джерело:  online.ua

Глави МЗС G7 заявили, що Росія має негайно зв'язатися з Австралією і Нідерландами, щоб роз'яснити та дати відповіді на питання, що стосуються будь-яких можливих порушень міжнародного права у справі MH17. Окрім того, влада Великої сімки закликала РФ повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості.

Про це йдеться у заяві міністрів закордонних справ країн G7, передає ONLINE.UA

"Висновки групи про роль Росії у збитті MH17 є переконливими, значними і глибоко тривожними. Ми єдині у нашій підтримці Австралії та Нідерландів, оскільки вони закликають Росію враховувати її роль у цьому інциденті та у повній мірі співпрацювати з процесом встановлення істини і досягнення справедливості для жертв MH17 та їх найближчих родичів.... Ми виступаємо проти безкарності тих, хто бере участь в агресивних діях, які загрожують міжнародному порядку у будь-який час і за будь-яких обставин", - сказано у документі.

Представники Великої сімки наголосили, що винний у неприйнятних діях, таких як стрілянина чи запуск ракети "Бук" російського походження, якою було збито цивільний літак, має нести відповідальність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада Нідерландів визнала Україну невинною в катастрофі малайзійського боїнга на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?