Порошенко: РФ може атакувати Маріуполь
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко: РФ може атакувати Маріуполь

Порошенко: РФ може атакувати Маріуполь
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Кремль планує атаку на порт у Маріуполі і, можливо, військову операцію в Азовському морі.

Про це він розповів під час відвідування військових навчань Sea Breeze - 2018, передає ONLINE.UA.

Український лідер зазначив, що РФ постійно збільшує своє військове угрупування на окупованих територіях. Окрім того, останнім часом збільшилася присутність сил РФ в Азовському морі.

  "Росіяни зараз почали здійснювати незаконну зупинку, огляд в Азовському морі кораблів, які прямують в українські порти. Причому, як під українським прапором, так і іноземні. Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати порти України в Азовському морі, здійснити ескалацію напруги, не виключено, робити військову операцію, атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металургії, атаки на інші порти Азовського моря", - заявив президент.

Він зазначив, що спільні навчання українських військових з колегами із НАТО та з союзниками з безпеки у Чорноморському регіоні сприяють відродженню ВМС України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США посилюють присутність в Чорному морі для стримування Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?