Пішов з життя відомий письменник Кінг
Категорія
Події
Дата публікації

Пішов з життя відомий письменник Кінг

Пішов з життя відомий письменник Кінг
Джерело:  online.ua

На 95-му році життя помер британський письменник Клайв Кінг. Він став відомим завдяки своїм творам для дітей, найбільш популярним серед яких є "Стіг зі звалища".

Про трагічну подію повідомило видавництво Penguin, яке публікувало його книги, передає ONLINE.UA.

Він помер у своєму будинку в графстві Норфолк. Про причини смерті письменника не повідомляють. Родичі Клайва Кінга попросили пресу і громадськість поважати особистий простір сім'ї.

Нагадаємо, що Кінг народився у Річмонді в 1924 році. Письменник закінчив Кембріджський університет. З 1943 по 1946 рр. служив у військовому-морському флоті Великої Британії на Далекому Сході.

Роман "Стіг зі звалища" розповідає про печерну людину, яка живе на дні кар'єру, куди скидають сміття. Одного разу до нього в кар'єр провалюється бабуся Барні, яка живе по сусідству. Вони знайомляться і незабаром стають друзями, незважаючи на те, що не розуміють мову один одного. Разом їм доводиться пережити цілу низку пригод.

За мотивами цього твору було знято міні-серіал, створено комп'ютерну гру і поставлено виставу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Москві помер відомий режисер Станіслав Говорухін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?