Все змінилося: Трамп зробив гучну заяву після саміту з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Все змінилося: Трамп зробив гучну заяву після саміту з Путіним

Все змінилося: Трамп зробив гучну заяву після саміту з Путіним
Джерело:  online.ua

Президенти Сполучених Штатів Америки та Росії Дональд Трамп та Володимир Путін дають спільну прес-конференцію за підсумками зустрічі, яка пройшла в Гельсінкі 16 липня. Сторони повідомили, що їм вдалося обговорити цілу низку міжнародних питань, зокрема, конфлікт на Донбасі, війну в Сірії та денуклеаризацію КНДР.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

Американський лідер вкотре підтвердив, що вважає Путіна своїм суперником.

"Я вважаю президента Росії суперником, дуже хорошим суперником. Я думаю, конкуренція між нами буде продовжуватися", - сказав Трамп.

Він також підкреслив, що відносини РФ та США змінилися в останні 4 години.

"У нас був хороший, відвертий діалог…Продуктивний діалог хороший не тільки для США та РФ, але і для всього світу. Проблеми між нами відомі всім, і ми їх сьогодні обговорювали. Наші відносини ніколи не були гіршими, ніж зараз, однак все змінилося в останні чотири години. Я справді в це вірю",- сказав Трамп.

 Президент РФ Володимир Путін заявив, що в ході саміту сторони обговорили ситуацію в Україні.

"При обговоренні української кризи ми звернули увагу на добросовісну реалізацію Мінських домовленостей. США могли би рішучіше наполягати на цьому (реалізації Мінських домовленостей – ред.) і налаштовувати українське керівництво на цю роботу", - заявив Путін.

Окрім того, очільник Кремля запропонував створити "нову філософію" російсько-американських відносин, залучивши експертів та аналітиків. Він зазначив, що всі задоволені "першою повномаштабною зустріччю".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент США Дональд Трамп після переговорів тет-а-тет з главою РФ Володимиром Путіним заявив про "дуже добрий початок" двостороннього саміту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?