Українець Винник став заступником начальника Генштабу Канади
Категорія
Світ
Дата публікації

Українець Винник став заступником начальника Генштабу Канади

Українець Винник став заступником начальника Генштабу Канади
Джерело:  online.ua

Заступником начальника Штабу оборони Канади призначений етнічний українець, генерал-лейтенант Пол (Павло) Винник. До підвищення він протягом тривалого часу командував Сухопутними військами країни, а також очолював військову розвідку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони Канади.

Винник нещодавно кілька разів відвідував Україну, побувавши, зокрема, в селі Поздимир Львівської області, звідки родом його предки.
Відомо, що генерал служить в ЗС Канади з 1981 року. 9 років тому Винник брав участь у війні в Афганістані в складі багатонаціонального командування безпеки як помічник командувача, відповідального за формування афганського міністерства оборони і національної армії.
"Призначення Винника заступником начальника Штабу оборони є найвищим досягненням українських канадців в Збройних силах Канади. Він також є єдиним українцем, який командував Сухопутними військами. Водночас щонайменше троє етнічних українців отримували найстарше генеральське звання в канадських ВПС", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Канада внесла в Україну в список країн, в які дозволений експорт зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?