Росія зупинила "Північний потік"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія зупинила "Північний потік"

Росія зупинила "Північний потік"
Джерело:  online.ua

В день переговорів РФ, ЄС та України Росія повністю зупинила газопровід "Північний потік" на планово-попереджувальний ремонт.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

ЗМІ зазначає, що зупинка магістралі збіглася з тристоронніми переговорами з питань взаємодії в газовій сфері між Росією, Україною і Європейською комісією. Варто зазначити, що дата переговорів була визначена сторонами з урахуванням насиченого графіка міністра енергетики РФ Олександра Новака, а час ремонту магістралі було погоджено ще в 2017 році.

"Основний порядком переговорів чиновників і керівників профільних компаній стане обговорення умов транзиту газу через територію України європейським споживачам, в тому числі строків транзитних договорів між "Газпромом" і "Нафтогазом України". Зупинка обох ниток Nord Stream говорить не тільки про важливість поставок російського газу по цій магістралі, а й про значущість українського транзиту", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін пообіцяв американському лідеру Дональду Трампу, що Росія збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?