Європейський суд зобов'язав РФ виплатити компенсацію Pussy Riot за "панк-молебень"
Категорія
Світ
Дата публікації

Європейський суд зобов'язав РФ виплатити компенсацію Pussy Riot за "панк-молебень"

Європейський суд зобов'язав РФ виплатити компенсацію Pussy Riot за "панк-молебень"
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини стягнув з Росії компенсації на користь учасниць групи Pussy Riot, щодо яких порушили кримінальну справу про хуліганство після "панк-молебню" в одному з російських храмів у 2012 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на постанову суду.

Як стало відомо, суд присудив Марії Альохіній та Надії Толоконниковій компенсації у розмірі 16 тисяч євро, а Катерині Самуцевич - 5 тисяч євро.

Окрім того, влада РФ зобов'язана погасити судові витрати у сумі 11,7 тисяч євро.

В ЄСПЛ постановили, що в ході розгляду кримінальної справи щодо Pussy Riot була порушена шоста статті Конвенції з прав людини, яка передбачає право на справедливий суд.

Нагадаємо, під час фінального матчу ЧС-2018, який відбувся у Москві, чотири учасниці Pussy Riot вибігли на поле, вимагаючи звільнити політв'язнів і припинити незаконні арешти на мітингах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше колишня учасниця проекту Pussy Riot Марія Альохіна, що виступає проти політики президента Росії Володимира Путіна, розповіла про свою поїздку до окупованого Луганська; за словами Альохіної, до бойовиків так званої ЛНР вона їздила в 2015 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?